Μαδρίτη – Ανδαλουσία 2017-06-16T13:20:03+00:00

Μαδρίτη – Ανδαλουσία 6, 7, 8 ημέρες από 495 € κατ’ άτομο

Πρόγραμμα εκδρομής

 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά, την Πλάθα Μαγιορ, το πάρκο Ρετίρο, το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι, Παλάθο Ρεάλ και τα μοναδικά ποδοσφαιρικά γήπεδα Santiago Bernabeu της Ρεάλ Μαδρίτης και Vicente Calderon της Ατλέτικο Μαδρίτης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ.

3η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ (72 χλμ.) – ΜΑΔΡΙΤΗ ( 72 χλμ.)

Πρωινό αναχώρηση για το Τολέδο, την «πόλη των τριών πολιτισμών» (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, που διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική φυσιογνωμία της και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Unesco σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που κυριαρχεί στον κέντρο της πόλης και αντικατοπτρίζει την ιστορική σημασία του, το σπίτι- μουσείο του Ελ Γκρέκο (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου) και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται το αριστούργημά του Ελ Γκρέκο, «Η ταφή του κόμη Οργκάθ» (1586-1588). Επιστροφή στη Μαδρίτη όπου προτείνουμε να περπατήσετε στα γραφικά στενά της περίφημης συνοικίας Barrio de la Letras, μία απ’ τις πιο μποέμ συνοικίες της Ευρώπης, όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ’ τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας, όπως ο Λόπεθ Ντε Βέγκα και Θερβάντες.

4η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ (πανοραμική ξενάγηση πόλης) (420 χλμ)

Μετά το πρωινό μας θα αφήσουμε πίσω μας την πρωτεύουσα Μαδρίτη και θα κατηφορίσουμε προς την Ανδαλουσία και τη δεύτερη πόλη του Ισπανικού Νότου, που αποτέλεσε το τελευταίο οχυρό της Αραβικής επιρροής στην Ισπανία, την μοναδική Γρανάδα. Mε την άφιξη μας ξεκινάει η πανοραμική ξενάγηση πόλης, που κυριαρχείται από την πληθωρική ομορφιά της Αλάμπρας, ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, φτιαγμένο από γύψο, μάρμαρο και τούβλο, της οποίας το όνομά έχει αραβική ρίζα και σημαίνει «κόκκινο κάστρο». Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία, να επισκεφθούμε τους υπέροχους κήπους του Generalife, ενός ανεξάρτητου παλατιού, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Αλάμπρα και αποτελούσε τόπο χαλάρωσης των βασιλέων. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ (200χλμ.) – ΣΕΒΙΛΛΗ (140 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, την εκπληκτική Σεβίλλη. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο και η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη, την Κόρδοβα. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα, με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, αψίδες από μάρμαρο και ψιλοδουλεμένο ξύλο, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβα και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σεβίλλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)

Στη σημερινή πρωινή μας πανοραμική ξενάγηση θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την περίφημη Σάντα Κρουθ με τα γραφικά στενά, τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα πλέον καλαίσθητα Πάτιος σε όλη την Ισπανία. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, 3ο σε μέγεθος παγκοσμίως, και θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στο Αλκάθαρ, το βασιλικό ανάκτορο στην Σεβίλλη που είχε κάποτε την πρόθεση να ανταγωνιστεί σε ομορφιά την περί- φημη Αλάμπρα. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη σε δύο από τις εντυπωσιακότερες πλατείες σε όλη την χώρα. Την Πλατεία της Ισπανίας και την Πλατεία της Αμερικής. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμένγκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

7η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ– ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε τις μοναδικές ομορφιές της Ανδαλουσιανής πρωτεύουσας με τον ποταμό Γουαλδακιβίρ. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Σεβίλλης απ’όπου και θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

Στην 6ήμερη εκδρομή με αναχώρηση στις 20/08 το πρόγραμμα πραγματοποιείται ως εξής :

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗ  2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (ξενάγηση πόλης) – ΤΟΛΕΔΟ  3η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)  4η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ– ΣΕΒΙΛΛΗ  5η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)  6η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ– ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Στην 8ήμερη εκδρομή με αναχώρηση στις 13/08 το πρόγραμμα πραγματοποιείται ως εξής :

1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ  2η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)  3η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ  4η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ (πανοραμική ξενάγηση πόλης) – ΜΑΔΡΙΤΗ  5η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ (πανοραμική ξενάγηση πόλης)  6η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ  7η ημέρα: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΒΙΛΑ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ  8η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο: 6 ήμερο 495 €,  7 ήμερο 565 €,  8 ήμερο 625 €

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις πτήσεις που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο. • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. • Πρωινό καθημερινά. • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας. • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας. • Φ.Π.Α. • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης. • Μια αποσκευή βάρους 20kg ανά άτομο. • Μία χειραποσκευή βάρους 8kg ανά άτομο.

Δεν περιλαμβάνονται: • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 160 €. • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Αναχωρήσεις: 6 ήμερο 20/8,  7 ήμερο 7/8 ,  8 ήμερο 13/8

Φόρμα Επικοινωνίας

Ημ/νία
Άτομα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Βαρκελώνη 6 ημέρες 375 €

Πανοραμικός Γύρος Ισπανίας 9 ημέρες 685 €