Γύρος Κρήτης οδική/ακτοπλοϊκή 7 ημέρες 499 € με ημιδιατροφή 

Πρόγραμμα εκδρομής

1n ημέρα ‣ ΒΟΛΟΣ ‣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ‣ ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για Πειραιά με ενδιάμεσες στάσες για καφέ και φαγητό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο.

2n ημέρα ‣ ΧΑΝΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ) ‣ ΡΕΘΥΜΝΟ ‣ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ‣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην όμορφη πόλη περνώντας από την συνοικία Χαλεπά όπου βρίσκεται το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου και καταλήγουμε στο κέντρο της πόλης, που είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Επίσης θα δούμε το Βενετσιάνικο λιμάνι που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη κίνηση, τον Βενετσιάνικο Φάρο, το φρούριο Φιρκά και τον Μητροπολιτικό ναό της Παναγίας που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου. Επίσκεψη στους τάφους του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον λόφο του Προφήτη Ηλία Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Η πόλη του Ρεθύμνου παλαιά και σύγχρονη μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με την βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια μα τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το ιστορικό Αρκάδι και προσκύνημα στη Μονή Αρκαδίου. Το σημαντικότερο μέρος της Μονής Αρκαδίου είναι ο κεντρικός δίκλιτος ναός, το Καθολικόν, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος (το ένα κλίτος), και στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (το έτερο κλίτος). Άφιξη στο Ηράκλειο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3n ημέρα ‣ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΕΛΟΥΝΤΑ -ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον Αγ. Νικόλαο το ομορφότερο μέρος της Κρήτης. H λίμνη σε σχήμα χοανοειδές, στο κέντρο της πόλης, γνωστή στους Μεσαιωνικούς χρόνους ως Μανδράκι (κλειστό λιμάνι). Σήμερα ενώνεται με τη θάλασσα με διώρυγα. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με γέφυρα. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν καφέ-εστιατόρια με όμορφη θέα. Συνεχίζουμε για Ελούντα ελεύθεροι για μπάνιο και στην Σπιναλόγκα (εισιτήρια εξ ιδίων). Επιστροφή στο Ηράκλειο.

4n ημέρα ‣ΗΡΑΚΛΕΙΟ‣ΚΝΩΣΟΣ‣ΓΟΡΤΥΝΑ ‣ΜΟΝΗ ΚΑΛΥΒΙΑΝΗΣ‣ΦΑΙΣΤΟΣ‣ΜΑΤΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Συνεχίζουμε για Γόρτυνα επίσκεψη στα Ρωμαικά ερείπια και στον φημισμένο ‘’κώδικα της Γόρτυνας’’. Προσκύνημα στην μονή Καλυβιανής. Ξεκινάμε για το ανάκτορο της Φαιστού, ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση Μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη Μινωική εποχή. Καταλήγουμε στα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης, σε περιοχή φυσικού κάλλους, στον μυχό του όρμου. Ελεύθεροι για μπάνιο. Η περιοχή έγινε γνωστή, για τις εντυπωσιακές σπηλιές της και υπήρξε κέντρο διεθνούς χιπισμού τη δεκαετία 1960- 1970.Επιστροφή στο Ηράκλειο.

5n ημέρα ‣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ‣ ΣΗΤΕΙΑ ‣ ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ‣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το πανέμορφο Λασίθι. Επίσκεψη της πόλης της Σητείας πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζου Κορνάρου.. συνεχίζουμε για Φοινικόδασος (Βάι) μπάνιο και ξεκινάμε για την Ιεράπετρα. Στάση στην όμορφη αυτή πολιτεία του Λιβυκού που συνδυάζει το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο η Ιεράπετρα και τα χωριά της προσφέρουν απλόχερα όμορφες στιγμές στη φύση. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

6n ημέρα ‣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ‣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜOΥΣΕΙΟ ‣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ‣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και στην συνέχεια αρχίζει η περιήγηση της πόλης. Αρχικά, θα δούμε τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη στο ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Συνεχίζουμε για την Χερσόνησο, ελεύθεροι για μπάνιο καφέ ή φαγητό στα όμορφα παραδοσιακά καφενεία. Επιστροφή στο Ηράκλειο.

7n ημέρα ‣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ‣ ΕΝ ΠΛΩ ‣ ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο λιμάνι Άφιξη το απόγευμα στον Πειραιά επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη μας.

Τιμή κατ’ άτομο: 425 €

Περιλαμβάνει: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Χανιά // Ηράκλειο-Πειραιάς • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο • Ημιδιατροφή σύμφωνα με το πρόγραμμα • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρο συνοδό • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό, τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Αναχωρήσεις : 6, 13, 20, 27/7, 3, 10, 17, 24, 31/8, 7/9

Φόρμα Επικοινωνίας

  Ημ/νία
  Άτομα

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Τήνος 3, 4, 5 ,6 ημέρες από 125 €

  αναχωρήσεις από Βόλο

  Πόρτο Χέλι 6 ημέρες 285 € με ημιδιατροφή

  αναχωρήσεις από Βόλο