Περιγραφή

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ

Η πεζοπορία βρίσκει στο Πήλιο την απόλυτη έκφρασή της. Όμορφες πεζοπορικές διαδρομές ανάμεσα σε δάση από έλατα, βελανιδιές, καστανιές, δασικούς δρόμους, γεφύρια και μονοπάτια, μας βοηθούν να εξερευνήσουμε την περιοχή, να συναντήσουμε σπάνια είδη φυτών και ζώων, να επισκεφτούμε σπήλαια, παλιά μοναστήρια και παραδοσιακούς νερόμυλους. Το βράδυ μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε παραδοσιακούς καλαίσθητους ξενώνες και θα γευθείτε τις παραδοσιακές πίτες. Ενδεικτικά ορισμένοι από τους πιο όμορφους προορισμούς για ήπιες πεζοπορικές διαδρομές:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από την Μακρινίτσα και φτάνει μέχρι τις παρυφές του Βόλου, στο χωριό του Αγίου Ονουφρίου. Είναι η διαδρομή η οποία διασχίζει τον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας και συνδέει τη Μακρινίτσα με τον Βόλο και τα γύρω χωριά. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από την φυσική ομορφιά και το πλήθος των εικόνων που έχουν να κάνουν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών της Μακρινίτσας , τα εκκλησάκια και τις κρήνες της περιοχής σε συνδυασμό με την εκπληκτική θέα προς τον Παγασητικό. Η διαδρομή είναι συνεχώς κατηφορική, σε καλντερίμι και μονοπάτι και η κατεύθυνσή της είναι νότια. Η επιστροφή θα γίνει με λεωφορείο.

Διάρκεια: 1,45΄

Έναρξη: 10:00

Τερματισμός:12:00 με 15΄διάλειμμα στην  Κουκουράβα

Υψομετρική διαφορά: Εκκίνηση στα 580 μέτρα  και τερματισμός στα 230 μέτρα

Επίπεδο φυσικής κατάστασης:  Να έχετε μέτρια αντοχή

Εξοπλισμός: Αθλητικά παπούτσια και ρούχα, μικρό σακίδιο με 1 λίτρο νερό και σνάκ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΧΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Η διαδρομή ξεκινά από το ορειβατικό καταφύγιο του Πάν στα Χάνια και μετά από 30 λεπτά πεζοπορίας σε δύσβατο δασικό δρόμο φτάνουμε στο Σανατόριο (Ιατρικό κέντρο για ασθενείς με άσθμα στις αρχές του 20ου αιώνα). Συνεχίζουμε σε κατηφορικό δασωμένο μονοπάτι μέχρι την Αλυκόπετρα όπου βαδίζουμε για 300 μέτρα σε άσφαλτο και στη συνέχεια κάνουμε στάση σε μικρό κιόσκι με θέα τον Παγασητικό Κόλπο. Συνεχίζουμε σε παραδοσιακό καλντερίμι για 20 λεπτά και μετά σε όμορφο δασωμένο μονοπάτι/δασικό δρόμο μέχρι και τα πρώτα σπίτια της Πορταριάς. Τέλος βαδίζουμε 15-20 λεπτά μέσα στο χωριό στα γραφικά καλντερίμια , δίπλα σε όμορφα αρχοντικά και παραδοσιακά σπίτια της Πορταριάς.

Συνολική διάρκεια ~ 3,5 ώρες συμπεριλαμβάνονται  στάσεις στην Αλυκόπετρα και πριν την Πορταριά συνολικής διάρκειας 30 λεπτών.

Υψομετρική διαφορά από τα 1200 m στα 500 m

Φόρμα Επικοινωνίας

  Ημ/νία
  Άτομα

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ιππασία

  Απολαύστε το μεγαλείο της φύσης μέσα από όμορφες διαδρομές γύρω από τα χωριά μας.

  Κλειστού Χώρου

  Παρακολουθήστε δραστηριότητες κλειστού χώρου όπως προγράμματα σωματικής ευεξίας και παραδοσιακούς χορούς.

  Paintball

  Για τους λάτρεις της περιπέτειας, της δράσης αλλά και της άθλησης.